SE LIGE DETTE!

Når du bestiller din rejse her hos SCAN-Rejseservice, så er din mailadresse vigtig for os. Det samme gælder dit telefonnr.
Vi kan få brug for at kontakte dig vedrørende din rejse og vi har fravalgt at benytte den noget ustabile postgang.
I de tilfælde hvor brevforsendelse er et ønske, så påføres rejsen et håndteringsgebyr på Kr. 30,00/postforsendelse.

 

4 dg - Sort Sol, Wegner og Nolde

4 dages tur med Keramik på kanten af Lillebælt, Frøslev, Friedrichstadt, Wegner og Nolde Museet.   Oven i det hele naturballetten Sort Sol i Tøndermarsken.

Dag 1 (morgenkaffe m/rundstykke, frokost, aftensmad)

Afgang fra Helsingør via Storebæltsbroen til Fyn. I Middelfart besøger vi CLAY Keramikmuseum. Et enestående specialmuseum for keramisk kunst, kunsthåndværk og design. Det har en af Europas fornemmeste samlinger af keramik, idet museet i 2010 fik overdraget en unik samling bestående af ca. 55.000 keramiske værker – porcelæn, stentøj og fajance – fra Den kongelige Porcelainsfabrik, Bing & Grøndal og Aluminia. Det, der gør samlingen unik, er, at den aldrig tidligere har været præsenteret for et publikum, og at den afspejler mere end 235 års keramisk designudvikling fremstillet på Danmarks tre hæderkronede keramikfabrikker. Vi spiser frokost på den Gamle Grænsekro, inden vi kører til Frøslevlejren i Padborg. Frøslevlejren var oprindeligt bygget til at huse ca. 1500 fanger under den tyske besættelse i anden verdenskrig. Her kan vi komme tæt på historien om tysk overvågning, dagligliv i fangelejren samt deportationerne til tyske kz-lejre. Det er vesteuropas eneste intakte fangelejr fra den tid. Her får et foredrag  på stedet og tid til på egen hånd at besigtige udstillingerne.
Turen fortsætter videre til vort hotel i Süderlügum. Indkvartering og aftensmad.

Dag 2 (morgenmad, frokost og aftensmad)
Efter morgenmaden kører vi til Højer Sluse og videre over dæmningen til Rømø. Vi besøger Rømø Kirke inden vi kl. 12.30 skal med færgen gennem det smukke vadehav til den tyske ø Sild/Sylt. Frokost ombord. Mange forbinder øen med High Society, idet skuespillere, politikere, kendisser og prominente opholder sig på den mondæne luksus ø hele sommeren. I List havn stiger en dansktalende guide på bussen. Vi får en rundvisning og ser det eksklusive butiks-strøg, spillekasinoer og strandpromenade, øens vandreklit og vi passerer nogle af de mest luksuriøse sommerhuse. I hovedbyen Westerland nydes kaffe og kage på Restaurant Luzifer med udsigt over strandpromenaden. Inden vi forlader øen med biltoget over dæmningen til Niebüll. Aftensmad på hotellet.

Dag 3 (morgenmad, frokost og aftensmad)
Efter morgenmaden kører vi til hollænderbyen Friedrichstadt. Byen var i første omgang udtænkt som handelsby – men blev først og fremmest et fristed for især hollandske indvandrere. Friedrichstadt, også kaldet Lille Amsterdam, har med sine gavlhuse langs torv og kanaler, et umiskendeligt hollandspræg – en idyl, der hvert år tiltrækker mange turister. Vi tager på kanalrundtur og byvandring til fods med dansktalende guide, inden vi spiser frokost på hotel. Efter frokost kører vi  retur til vort hotel.
På et aftalt tidspunkt mødes vi med vores naturvejleder. Herefter kommer vi forhåbentlig til at opleve et af Marskens største natur-undere Sort Sol. Op til én million stære går til ro i Marskens tagrør områder. Aftensmad når vi kommer retur til hotellet.
HUSK VARMT TØJ, EVT. SIDDEUNDERLAG, GERNE GUMMISTØVLER OG KIKKERT.

Dag 4 (morgenmad og frokost)
Efter morgenmad på hotellet tjekker vi ud. Vi kører til Nolde Museet Neukirchen. hvor vi har en guidet rundvisning. Museet er indrettet i den store ejendom, som maleren Emil Nolde 1927 lod bygge på en kunstig høj, et såkaldt varft, i marsken. Et par hundrede af Noldes farveglade billeder, der i dag betragtes som verdenskunst, er udstillet i huset. Noldes sidste hvilested er i haven og både huset og haven er en stor oplevelse i sig selv. Vi kører til Tønder og får mulighed for at teste siddekvaliteten i de mange forskellige stolemodeller, som Wegner nåede at skabe gennem sit virke som én af Danmarks førende møbelarkitekter. Vi får en guidet rundvisning på Wegner museet i Tønder Vandtårn. Frokosten spises på et lokalt beliggende hotel og derefter starter vi hjemturen.

INDEHOLDT I PRISEN
-    bustransport i moderne langtursbus
-    færge- og broafgifter
-    forplejning som nævnt i programmet
-    lokalguider som nævnt i programmet            
-    biltog Sild-Niebüll
-    øvrige arrangementer som nævnt i programmet
-    dansktalende turleder på hele rejsen

PRIS   Kr. 3.965,00/pers. i delt dobbeltværelse
Rejsenr. 150920 - Rejseperiode 15.-18.09.20
               041020 - Rejseperiode 04.-07.10.20
Tillæg eneværelse   Kr. 450,00
Tilmelding   Hurtig tilmelding tilrådes
-    via www.SCAN-Rejseservice.dk eller tlf. 4929 9012
Valuta på rejsen   Danske Kroner, Euro (i Tyskland)