Nolde, Sort Sol og meget mere

Rejsen foregår i perioden 15.-18.09.19

4 dages tur med Keramik på kanten af Lillebælt, Frøslev, Sort Sol i Tøndermarsken, Ribe Domkirke, Friedrichstadt og Nolde Museet.    

Dag 1 (morgenkaffe m/rundstykke, frokost, aftensmad)
Afgang fra Helsingør via Storebæltsbroen til Fyn. I Middelfart besøger vi CLAY Keramikmuseum. Et enestående specialmuseum for keramisk kunst, kunsthåndværk og design. Det har en af Europas fornemmeste samlinger af keramik, idet museet i 2010 fik overdraget en unik samling bestående af ca. 55.000 keramiske værker – porcelæn, stentøj og fajance – fra Den kongelige Porcelainsfabrik, Bing & Grøndal og Aluminia. Det, der gør samlingen unik, er, at den aldrig tidligere har været præsenteret for et publikum, og at den afspejler mere end 235 års keramisk designudvikling fremstillet på Danmarks tre hæderkronede keramikfabrikker. Vi spiser frokost, inden vi kører til Frøslevlejren i Padborg. Frøslevlejren var oprindeligt bygget til at huse ca. 1500 fanger under den tyske besættelse i anden verdenskrig. Her kan vi komme tæt på historien om tysk overvågning, dagligliv i fangelejren samt deportationerne til tyske kz-lejre. Det er vesteuropas eneste intakte fangelejr fra den tid. Her får et foredrag  på stedet og tid til på egen hånd at besigtige udstillingerne.
Turen fortsætter videre til vort hotel i Süderlügum. Indkvartering og aftensmad.

Dag 2 (morgenmad, frokost og aftensmad)
Efter morgenmaden kører vi over dæmningen til Rømø. Vi besøger Rømø Kirke inden vi kl. 12.30 skal med færgen gennem det smukke vadehav til den tyske ø Sild/Sylt. Frokost ombord. Mange forbinder øen med High Society, idet skuespillere, politikere, kendisser og prominente opholder sig på den mondæne luksus ø hele sommeren. I List havn stiger en dansktalende guide på bussen. Vi får en rundvisning og ser det eksklusive butiks-strøg, spillekasinoer og strandpromenade, øens vandreklit og vi passerer nogle af de mest luksuriøse sommerhuse. I hovedbyen Westerland nydes kaffe og kage på Restaurant Luzifer med udsigt over strandpromenaden. Inden vi forlader øen med biltoget over dæmningen til Niebüll. Aftensmad på hotellet. 

Dag 3 (morgenmad, frokost og aftensmad)
Efter morgenmaden kører vi til hollænderbyen Friedrichstadt. Byen var i første omgang udtænkt som handelsby – men blev først og fremmest et fristed for især hollandske indvandrere. Friedrichstadt, også kaldet Lille Amsterdam, har med sine gavlhuse langs torv og kanaler, et umiskendeligt hollandspræg – en idyl, der hvert år tiltrækker mange turister. Vi tager på kanalrundtur og byvandring til fods med dansktalende guide, inden vi spiser frokost på hotel. Efter frokost er der tid på egen hånd i byen, inden vi kører retur til vort hotel.
På et aftalt tidspunkt mødes vi med vores naturvejleder. Herefter kommer vi forhåbentlig til at opleve et af Marskens største natur-undere Sort Sol. Op til én million stære går til ro i Marskens tagrør områder. Aftensmad når vi kommer retur til hotellet.
HUSK VARMT TØJ, EVT. SIDDEUNDERLAG, GERNE GUMMISTØVLER OG KIKKERT.

Dag 4 (morgenmad og frokost)
Efter morgenmad på hotellet tjekker vi ud. Vi kører til Nolde Museet Neukirchen. hvor vi har en guidet rundvisning. Museet er indrettet i den store ejendom, som maleren Emil Nolde 1927 lod bygge på en kunstig høj, et såkaldt varft, i marsken. Under krigen fik han forbud mod at male, fordi nazisterne stemplede hans kunst som ”entartet” (degenereret). Et par hundreder af Noldes farveglade billeder - der i dag betragtes som verdenskunst - er udstillet i huset, der ligesom haven, hvor Nolde ligger begravet, er en oplevelse i sig selv. Vi kører til Højer, med Højer Sluse og mærker Vadehavets friske luft i håret, inden vi fortsætter til Ribe. Her spiser vi frokost og besøger Domkirken. Derefter hjemkørsel.

 

INDEHOLDT I PRISEN

- bustransport i moderne langtursbus

- færge- og broafgifter

- forplejning som nævnt i programmet

- lokalguider som nævnt i programmet            

- biltog Sild-Niebüll

- øvrige arrangementer som nævnt i programmet

- dansktalende turleder på hele rejsen

 

PRIS   Kr. 3.675,00/pers.

Rejsenr. 150919 – Rejseperiode 15.-18.09.19

Tillæg eneværelse   Kr. 450,00

Tilmelding   Hurtigtilmelding tilrådes 

- via www.SCAN-Rejseservice.dk eller tlf. 4929 9012 

Valuta på rejsen   Danske Kroner, Euro (i Tyskland)