For foreninger og grupper

Med disse turforslag prøver vi at give Jer inspiration til at finde steder, der kan give medlemmerne gode oplevelser. Vi har stor erfaring og mange gode samarbejdspartnere og hjælper gerne i planlægningen af foreningens næste udflugt. 

Udflugter til Sverige er en stor succes. Madkulturen er anderledes, alle ture er inkluderet en svensk lunchbuffet eller dagens varme ret, med salat, let øl, vand og kaffe/the. Og turene er ikke nødvendigvis dyrere med færgeoverfarten, da maden er billigere og transporten i Sverige er momsfri. 

 

Turforslag - SVERIGE

 

Ystad med Wallandertema (ca. 10 timer)
I Ystad tager guiden os på en tur med Wallandertema, hvor også en del af Ystads historie væves ind på turen gennem Ystad. Vi oplever nogle af scenerne fra romanerne og filmene om Kurt Wallander, Fiction blandes med virkelighed, spænding og idyl. Frokost på restaurant med klassisk svensk smag i et magisk miljø. Efter frokost besøger vi Lund - charmerende og levende by, fuld af kontraster. Bykernen fra middelalderen med brostensbelagte små stræder og yndige bindingsværkshuse ligger side om side med hypermoderne bygninger og innovative miljøer.

Johanna Museet (ca. 10 timer)
Et mindernes Museum. Sveriges ældste bil, veteranbilar, motorcykler, hverdags brugsting for hjem og arbejdpladser, musikinstrumenter, legetøj, cafe og gavebrutik. Vi besøger museet og får en guidet rundvisning. Frokost på Svaneholms Slott i Skurup. På hjemturen aflægges besøg ved Lund Domkirke, hvor vi, hvis tiden tillader det, kan opleve klokkespillet kl. 15.00.

Skt.Petri Kirke, Söderåsen og Bosjö Kloster (ca. 10 timer)
Gennem Skånes vekslende landskab med besøg i Skt. Petri Kirke i Klippan. Tegnet af Sigurd Lewerentz, den af Sveriges internationelt mest kendte arkitekter. Naturparken Söderåsen med det imponerende udsigtspunkt Kopperhatten. Videre til Bosjö Kloster med rundvisning og frokost. Hjemkørsel via Eslöv og Landskrona.

I Christian IV’s fodspor (ca. 10 timer)
Besøg Skt.Petri Kirke i Klippan. Videre til Naturum Vattenriket i Kristianstad og Regionmuseet. Den interessante udstilling Staden i vattenriket skildrer Kristianstads historie fra Christian 4. grundlagde byen som fæstningsby i 1614. Udstillingsrummet er udformet som en miniature af byen, hvor kendte kvarterer og bygninger danner rammen om fængslende historier om byens mennesker til forskellige tider. En militærhistorisk udstilling fortæller om fæstningsbyens planlægning, dens bygninger og livet i Kristianstad. Lunch på Naturum Vattenrikets Cafe Årum.

Sofiero Slotspark (ca. 10 timer)
Kan opleves hele året, men største oplevelsen fås under Rhodendendronernes blomstring medio maj-juni. Frokost og ophold i Höganäs Saluhal. Et inspirerende miljø i de gamle produktionslokaler for saltglaseret Höganäskeramik – Magasin 36. Eftermiddagskaffe med hjemmebag på Albertsgården i Häljerud.

 

Turforslag – DANMARK

 

En rigtig skovtur (ca. 8 timer)
Vi kører en skovtur med bussen i skovens dybe stille ro, inde i Grib Skov. Fra Nødebo kører vi ind i skoven, helt nær de gamle pladser langs Esrum Sø, som tidens Konger og Dronninger har brugt når de har været på udflugt. Vi gør ophold flere steder bl.a. ved nogle af de ældste træer og Skandinaviens højeste træ. Turen guides af en naturvejleder fra Skov og Naturstyrelsen – hvad han ikke ved og kan fortælle, skal man lede længe efter. Under turen vil der være mulighed for en lille pause til at nyde evt. medbragt kaffe. Skovturens varighed er ca. 2 timer inkl. pause. I forlængelse af skovturen frokost på en nærliggende kro.

Af hensyntagen til skovens ve og vel køres turene kun i begrænset antal. Tøv derfor ikke med at reservere En rigtig skovtur.

Gavnø Slot (ca. 9 timer)
Rundvisninger på slottet og i slotskapellet. Det er en historisk oplevelse at gå rundt blandt de smukke, gamle malerier og kunstgenstande på slottet. Guiden fører jer rundt på det helstøbte rokokoslot og I vil se et halvt årtusindes historie med egne øjne. (1 times varighed)

Rundvisning i Bjørn Winnblads hjem (ca. 8 timer)
Få en rundvisning i Bjørn Wiinblads hjem. EN UNIK OPLEVELSE. Den private bolig og atelieret står i dag intakt, som om Bjørn lige var gået ud ad døren. Det smukke hjem rummer både hans egne værker og ikke mindst hans kunstsamlinger fra hele verden. Han havde en fantastisk samling af kunst, bøger og musik, der inspirerede ham i hans arbejde. Huset, tegnestuen og værkstedet er propfyldt med kunst, skitser og modeller.
Det levende værksted skal tages bogstaveligt. Flere af Bjørn Wiinblads gamle “malerpiger” har genoptaget deres gamle hverv og maler igen Wiinblads kendte keramikfigurer. Selvom det er over 30 år siden, de var ansat som keramikmalere, sidder det i fingrene. Måske kan de opleves på nærmeste hold under besøget.

Skjoldenæsholm (ca.10 timer)
Ad mindre veje til Skjoldenæsholm og besøg på Sporvejs Museet. Frokost på hyggelig kro/restaurant. 1 times sejltur på Sorø Sø samt ophold i den gamle bydel med kirken og Akademiet. Eftermiddagskaffe og hjemkørsel.

Københavns nyere bydele og Dragør (ca.9 timer)
Oplev nogle af nye bydele både inden og udenfor voldene. Kongelunden og Dragør med frokost og tid til at opleve den gamle bydel med de gule huse og smalle gader. Hjemkørsel langs Øresund med udsigt til lufthavnen og broen samt Amager Strandpark.

Odsherred og Roskilde Fjord (ca.9 timer)
Med besøg i Selsø Kirke og rundvisning på Selsø Slot. Frokost og eftermiddagskaffe på Gerlev Kro. Alt efter kørslen på udturen vil hjemkørslen ske ad andre veje.

 

Karen Blixen Museet (ca. 8 timer)
Vi får en guidet omvisning i Karen Blixens spændende hjem. Efter omvisningen vil der også være tid til et besøg i Museets velassorterede butik. Der køres ad mindre veje til frokost på et nærtliggende spisested.

 

Arrangement på BakkenAlle arrangementer inkluderer frokost på en af Bakkens frokostrestauranter.

Historisk rundvisning/foredrag på Bakken
Oplev en historisk rundvisning med teltholder J. Sigurdsson. Turen fører jer gennem den gamle forlystelsespark, hvor I vil blive indviet i de mange historier og anekdoter og den kulturarv, der knytter sig til Dyrehavsbakken. Hør den fantastiske fortælling om, hvordan Bakken opstod helt tilbage i 1583, hvordan Pjerrot pludselig indfandt sig i starten af 1800-tallet, den legendariske Professor Tribini og om mange andre sjove personligheder og historier om og fra verdens ældste forlystelsespark.

Rundvisning i Korsbæk
Kom og oplev stemningen fra Matador på en rundvisning i Korsbæk og frokost på restaurant Postgaarden. Hør de gode anekdoter, både om tilblivelsen af Korsbæk på Bakken men også fra tv-serien Matador. I starter dagen med at få serveret en dejlig frokostanretning i Korsbæks mondæne restaurant Postgaarden, mens flere af karaktererne fra Matador kigger forbi. På rundvisningen kommer I indenfor i Varnæs' stuer, ned i Lauras Køkken og besøger Katrines Gaard hvor Oluf og Katrine holder til. 

Hestevognstur i Dyrehaven
Start dagen med en hestevognstur rundt i Dyrehaven. Kusken fortæller gerne om Dyrehavens historie mens I begiver jer rundt i de skønne omgivelser. Turen tager jer rundt i Dyrehavens smukke natur, hvor der selvfølgelig også er mulighed for at se Dyrehavens flotte dådyr.

Bådtur på Lyngby sø
Start dagen med en smuk sejltur med Baadfarten på Lyngby-Bagsværd sø og Mølleåen. Her kan i opleve den fantastiske natur, fuglelivet og de mange fredede åkander. Området med åkander hører til Nordeuropas største, og de forskellige arter blomstrer på skift hen over sommeren. 

Rundvisning - Eremitageslottet
Eremitageslottet i Dyrehaven har gennemgået en omfattende restaurering, og I har nu mulighed for ikke blot at se den meget smukke bygning, men også høre om slottets historie og helt enestående arkitektoniske kvaliteter.

 

 

 

Turene kan arrangeres for selskaber med min. 25 personer. Er i et mindre antal, så løser vi også det – fortæl os dine ønsker, så hjælper vi dig i mål og kommer med et tilbud.

Priserne starter ved kr.465,00/pers.