4 dg - Sort Sol. De Kongelige Køkkenhaver og Eidersperrwerk.

4 dages tur med besøg i de kongelige køkkenhaver ved Gråsten Slot. Ejderdæmingen, efterfulgt at frokost på Roter Haubarg, er nye besøgsmål på vores rejse i år. Oven i det hele naturballetten Sort Sol i Tøndermarsken.

Dag 1 (morgenkaffe m/rundstykke, frokost, aftensmad)
Afgang fra Helsingør via Storebæltsbroen kører vi over Fyn og til Christiansfeld. Her serveres frokosten på den Gamle Grænsekro. Turen fortsætter til Gråsten Slot, hvor der bliver en rundvisning i parken og de kongelige køkkenhaver.
Herfra køres der til vort hotel i Süderlügum. Indkvartering og aftensmad

Dag 2 (morgenmad, frokost og aftensmad)
Efter morgenmaden kører vi til Højer Sluse og videre over dæmningen til Rømø. Vi besøger Rømø Kirke inden vi kl. 12.30 skal med færgen gennem det smukke vadehav til den tyske ø Sild/Sylt. Frokost ombord. Mange forbinder øen med High Society, idet skuespillere, politikere, kendisser og prominente opholder sig på den mondæne luksus ø hele sommeren. I List havn stiger en dansktalende guide på bussen. Vi får en rundvisning og ser det eksklusive butiks-strøg, spillekasinoer og strandpromenade, øens vandreklit og vi passerer nogle af de mest luksuriøse sommerhuse. I hovedbyen Westerland nydes kaffe og kage på Restaurant Luzifer med udsigt over strandpromenaden. Inden vi forlader øen med biltoget over dæmningen til Niebüll. Aftensmad på hotellet.

Dag 3 (morgenmad, frokost og aftensmad)
Efter morgenmaden kører vi til det sydvestlige Sydslesvig. Nær ved byen Tønning finder vi det store og imponerende bygningsværk – Eidersperrwerk.  Ejderdæmningen, som den kaldes på dansk, er intet mindre end Tysklands hidtil største kystsikringsbyggeri. Vi ledsages af en guide under besøget på Eidersperrwerk. Vi kører videre til Roter Haubarg, for at spise vores frokost. Vi forventer at være tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.
På et aftalt tidspunkt mødes vi med vores naturvejleder. Herefter kommer vi forhåbentlig til at opleve et af Marskens største natur-undere Sort Sol. Op til én million stære går til ro i Marskens tagrør områder. Aftensmad når vi kommer retur til hotellet.
HUSK VARMT TØJ, EVT. SIDDEUNDERLAG, GERNE GUMMISTØVLER OG KIKKERT.

Dag 4 (morgenmad og frokost)
Efter morgenmad på hotellet tjekker vi ud og køre til Fleggaard hvor der bliver tid til at handle.
Turen går derfra videre til Løgumkloster, hvor vi får en guidet rundtur i kirken, klosteret og det omkringliggende område. Sulten melder sig igen på et tidspunkt. Derfor gør vi ophold ved Den Gamle Grænsekro i Christiansfeld for at spise frokost. Derefter starter vi hjemturen.

INDEHOLDT I PRISEN
-    bustransport i moderne langtursbus
-    færge- og broafgifter
-    forplejning som nævnt i programmet
-    lokalguider som nævnt i programmet            
-    biltog Sild-Niebüll
-    øvrige arrangementer som nævnt i programmet
-    dansktalende turleder på hele rejsen

PRIS   Kr. 4.095,00/pers. i delt dobbeltværelse
Rejse nr. 180922 - Rejseperiode 18.-21.09.22
                 021022  - Rejseperiode 02.-05.10.22
Tillæg eneværelse   Kr. 450,00
-    Tilmelding   Hurtig tilmelding tilrådes via www.SCAN-Rejseservice.dk eller tlf. 4929 9012
Valuta på rejsen   Danske Kroner, Euro (i Tyskland)