SORT SOL - naturballet i Tøndermarsken

Tre indholdsrige dage med besøg på den tyske ø Sild, kanalrundtur og byvandring i den romantiske hollænderby Friedrichstadt, vi besøger Nolde Museet og kommer til Højer Sluse og Ribe Domkirke. Turens højdepunkt skulle gerne være Sort Sol i Tøndermarsken.
En fantastisk naturoplevelse i det sydvestjyske marskland. Enorme flokke af stære holder rast i området på deres træk. Før stærene går til ro, "danser" de over marsklandet og danner fascinerende formationer på aftenhimlen. Vi får adgang til områder, der sikrer os en stor naturoplevelse tæt på de største stæreflokke. Fænomenet kaldes Sort Sol, for de enorme flokke opfører en helt lille ballet, inden de går til ro – flokkens størrelse gør, at det ser ud til at de kunne formørke solen.
 

Dag 1 (morgenkaffe m/rundstykke, frokost, eftermiddagskaffe m/kage og aftensmad)
Afgang fra Helsingør via Storebæltsbroen til Fyn og videre til Jylland. Vi kører via den 10 km lange Rømø dæmning til Havneby. Herfra sejler vi med Rømø-Sild færgen gennem det smukke Vadehav til den tyske ø Sild/Sylt og spiser frokost ombord. Mange forbinder øen med High Society, hvilket man er i sin gode ret til. Skuespillere, politikere, kendisser og prominente opholder sig på den mondæne luksus ø hele sommeren. I List havn stiger en dansktalende guide på bussen. Vi får en rundvisning og ser det eksklusive butiks-strøg, spillekasinoer og strandpromenade, øens vandreklit og vi passerer nogle af de mest luksuriøse sommerhuse. Vi fortsætter til Kaitum og går her en tur med guiden i området. Vi kører til hovedbyen Westerland og kan, med udsigt over strandpromenaden, nyde eftermiddagskaffe og kage på Restaurant Luzifer (med i prisen). Eller man kan udforske byen på egen hånd, inden vi med bussen forlader øen med biltoget over dæmningen til Niebüll. Videre til vort hotel i Süderlügum, indkvartering og aftensmad. 

Dag 2 (morgenmad, frokost og aftensmad)
Efter morgenmaden kører vi til hollænderbyen Friedrichstadt. Byen var i første omgang udtænkt som handelsby – men blev først og fremmest et fristed for især hollandske indvandrere, Friedrichstadt har et umiskendeligt hollandspræg bl.a. med gavlhuse langs torv og kanaler. Byen kaldes også Lille Amsterdam – en idyl, der hvert år tiltrækker mange turister. Vi tager på kanalrundtur og byvandring til fods med dansktalende guide, inden vi spiser frokost på hotel. Efter frokost kører vi retur til vort hotel.
På et aftalt tidspunkt mødes vi med vores naturvejleder. Herefter kommer vi forhåbentlig til at opleve et af Marskens største natur-undere Sort Sol. Op til én million stære går til ro i Marskens tagrør områder. Aftensmad når vi kommer retur til hotellet.
HUSK VARMT TØJ, EVT. SIDDEUNDERLAG, GERNE GUMMISTØVLER OG KIKKERT.

Dag 3 (morgenmad og frokost)
Efter morgenmad på hotellet tjekker vi ud. Vi kører til Nolde Museet i Neukirchen. hvor vi har en guidet rundvisning. Museet er indrettet i den store ejendom, som maleren Emil Nolde 1927 lod bygge på en kunstig høj, et såkaldt varft, i marsken. Under krigen fik han forbud mod at male, fordi nazisterne stemplede hans kunst som ”entartet” (degenereret). Et par hundreder af Noldes farveglade billeder - der i dag betragtes som verdenskunst - er udstillet i huset, der ligesom haven, hvor Nolde ligger begravet, er en oplevelse i sig selv. Vi kører til Højer, med Højer Sluse og mærker Vadehavets friske luft i håret og fortsætter derefter til Ribe, hvor vi spiser frokost og besøger Domkirken. Derefter hjemkørsel.

 

INDEHOLDT I PRISEN

- bustransport i moderne langtursbus

- færge- og broafgifter

- forplejning som nævnt i programmet

- lokalguider som nævnt i programmet             

- biltog Sild-Niebüll

- øvrige arrangementer som nævnt i programmet

- dansktalende turleder på hele rejsen

 

PRIS  Kr. 2.875,00/pers

Rejsenr. 240919 – Rejseperiode 24.-26.09.19

Tillæg eneværelse  Kr. 375,00

Tilmelding  Hurtig tilmelding tilrådes
via www.SCAN-Rejseservice.dk eller tlf. 4929 9012 

Valuta på rejsen   Danske kroner, Euro (i Tyskland)