4 dages busrejse til midt- og vestjylland.

En 4 dages busrejse med besøg Clay-museet (keramik), Søby brunkulsmuseum, Jeppe Aakjærs kunstnerhjem Jenle. Rundtur på Fur. Udflugt til Thorsminde, Strandingsmuseet St.George. Lemvig, museet for religiøs kunst. Byvandring i Viborg.

Dag 1 (morgenkaffe m/rundstykke i bussen, frokost, aftensmad); Afgang fra Helsingør med opsamling undervejs. Vi holder en kort pause inden vi kører over Storebæltsbroen til Fyn. Hen på formiddagen ankommer vi til Clay-museet (keramik), hvor der vil være en guidet rundvisning af ca. 1 times varighed.
Frokosten spiser vi et undervejs i det midt jyske, inden vi kommer til Søby. Her gør vi et ophold for at se nærmere på Søby brunkulsmuseum. Der bliver en guidet rundvisning og spændende fortællinger om hvordan en ting som brunkul var med til at løse to værdifulde opgaver; man fik brændsel og man fik beskæftigelse. I tiden fra 1940 til 1970 var det herfra man fik det største bidrag til Danmarks energiforsyning.
Indkvartering på hotel Royal i Holstebro. Vi går fra hotellet til en restaurant i nærheden, hvor vi spiser vores aftensmad.

Dag 2 (morgenmad og frokost): Morgenmad på hotellet. I dag skal vi på udflugt til Jeppe Aakjærs kunstnerhjem i Jenle. Her bliver vi budt på en rundvisning. Fra Jenle fortsætter vi til Branden Havn, og tager færgen over til Fur. Vi starter med en guidet rundvisning på øen, inden besøget slutter med frokost på Fur Bryghus.
Vi forventer at være tilbage i Holstebro sidst på eftermiddagen.
Aftensmad er på egen hånd i dag. Der ligger flere forskellige restauranter i kort gåafstand fra hotellet.

Dag 3 (morgenmad, frokost og aftensmad): Morgenmad på hotellet inden vi i dag ta’r vest på. Vi skal næsten ud i vandkanten til Vesterhavet. Vores første besøgsmål er Strandingsmuseet St.George. Museet fortæller om dramatiske strandinger ved den jyske vestkyst og befolkningens møde med søfolk fra hele verden. Ud for Thorsminde skete en af søfartshistoriens største strandningskatastrofer i julen 1811. Vi kigger lige forbi Bovbjerg Fyr på vores vej til Thyborøn, hvor vi skal se ”snegle-huset”.
Velankommet til Lemvig starter vi med at spise frokost, inden vi aflægger et besøg på museet for religiøs kunst. Her vil der være en guidet rundvisning, samt lidt tid på egen hånd.
Hen på eftermiddagen kører vi gennem det jyske landskab, og kommer forbi bl.a. Nissum, Humlum og Struer, og ender ved vores hotel i Holstebro.
Aftensmaden spises på en restaurant i gå-afstand fra hotellet.

Dag 4 (morgenmad og frokost): Efter at have spist morgenmad på hotellet, er det tid til at forlade Holstebro for denne gang. Vi kører mod Viborg, hvor vi hen på formiddagen, skal på en spændende byvandring med en lokal guide.
Fyldt med oplevelser fra Viborg, kører vi ned i gennem det midtjyske, og drejer til venstre hen over Lillebæltsbroen til Fyn. Kort tid efter er vi ved Fjeldsted Skov Kro, hvor vi får serveret en dejlig frokost
Herfra går det så videre over Fyn, Storebæltsbroen, og op over Sjælland. Afsætning undervejs, og vi forventer at være hjemme i Helsingør igen ca.kl.19.00.

INDEHOLDT I PRISEN
-    bustransport i moderne langtursbus
-    broafgifter
-    forplejning som nævnt i programmet
-    lokalguider som nævnt i programmet            
-    øvrige arrangementer som nævnt i programmet
-    dansktalende turleder på hele rejsen

PRIS   Kr. 4.745,00/pers. i delt dobbeltværelse
Rejse nr. 170722 - Rejseperiode 17.-20.07.22.
Tillæg eneværelse   Kr. 1.100,00.
-    Tilmelding   Hurtig tilmelding tilrådes via www.SCAN-Rejseservice.dk eller tlf. 4929 9012
Valuta på rejsen   Danske Kroner.