ELLIVUORI – skovidyl i de tusinde søers land

Rejsen foregår i perioden 19.-24.05.19

Rejsen går til Finland, de tusinde søers land. Vi bor i den finske skovs dybe stille ro på Ellivuori Resort, som gennem de seneste år har gennemgået en omfattende ansigtsløftning.

Dag 1 (morgenkaffe og rundstykke, frokost og aftensmad)
Kørsel fra Danmark gennem Sverige med passende pauser undervejs. Sidst på eftermiddagen er vi fremme i Stockholm. Her er der lidt sightseeing og evt. tid på egen hånd inden vi fortsætter mod havnen og indtjekning  på Silja Lines flydende hotel. Vi mødes i skibets buffet restaurant for at nyde den store buffet med alt hvad hjertet kan begære af kolde og varme specialiteter og drikkevarer (øl, vand, vin, mælk, the og kaffe) ad libitum. Der er mulighed for at handle i butikkerne ombord eller opleve nattelivet i baren og natklubben.

Dag 2 (morgenmad, aftensmad)
Efter ankomst til Åbo kl. 07.00 kører vi ind i den centrale del af Åbo og spiser morgenmad. Derefter byrundtur med besøg i Åbos Domkirke og ophold ved Sibelius Museet, hvor vi hører lidt musik og får en lille rundvisning. Der er tid til på egen hånd til at shoppe i byen eller på torvet og spise frokost (for egen regning) inden vi forlader byen og længere ind i Finland til området omkring Tammerfors. Her, midt i et naturskønt område, ved foden af Djævlebjerget, ligger vores hotel Ellivuori Resort. I forbindelse med indkvarteringen serveres eftermiddagskaffe og resten af eftermiddagen kan bruges til at slappe af på hotellet eller i de skønne omgivelser. Aftensmaden spises på hotellet.

Dag 3 (morgenmad, aftensmad)
Efter morgenmaden går turen til en af Finlands ældste kirker i byen Sastamala og den nærliggende storby Tammerfors. Byen Tammerfors er vokset op på begge sider af vandfaldet Tammerkoski, som giver kraft til mange af byens fabrikker. Finlands vigtigste industricentrum med over 400 fabriksvirksomheder, især metal, maskin, tekstil og skoindustri. Byen virker ikke som en fabriksby, den er tværtimod præget af grønne områder ved de omkringliggende søer. En by, hvor ny og gammel arkitektur går hånd i hånd i god harmoni. Vi besøger den moderne Kaleva kirke, et fint eksempel på moderne finsk arkitektur. Der gøres ophold i byens centrum, med tid til at spise frokost (for egen regning) og shopping. Midt på eftermiddagen er vi retur på hotellet. Der er rig mulighed for at benytte sig af hotellets swimmingpool eller nyde godt af den finske tradition saunaen. Eller du kan tage med på en lille bjergvandring op til udsigtspunktet på Djævlebjerget. Her finder vi kunstneren Emil Danielssons stenslotsatelier og lidt længere oppe af bjerget har vi en fantastisk udsigt. (Praktisk fodtøj er tilrådeligt). Aftensmad på hotellet.

Dag 4 (morgenmad, aftensmad)
Først på formiddagen forlader vi hotellet. Turen går nu mod Helsingfors. Vi gør ophold ved byen Riihimäki. Her besøger vi et af Finlands smukkeste glasmuseer. Finsk glas er jo kendt over hele verden for dets smukke og kunstneriske design og vi har her mulighed for at følge glassets historie 4000 år tilbage i tiden og specielt finsk glas produktion de sidste 300 år. Efter rundvisning tid til shopping i Glasmuseets butik og frokost (for egen regning). Vi fortsætter til hovedstaden Helsingfors. Vi overnatter på hotel i den centrale del af byen.
Aftensmaden spiser vi ude i byen på nostalgiske restaurant Savotta. Hele restauranten har islæt af forgangne årtiers finske skovbarakker og tusinde søer. Menuen er præget af finsk madtradition. Al interiør er gamle ægte genstande fundet og bragt til Savotta fra hele Finland. Servicet gammelt og nyt fra verdensberømte finske Arabia inklusive de skønne Mumi krus.

Dag 5 (morgenmad, let frokost, aftensmad)
Morgenmad på hotellet. Formiddagen er fri til på egen hånd at opleve noget af denne moderne storby eller gå i et af de nærliggende butikscentre. Efter nærmere aftale pakker vi bussen, inden vi kører en byrundtur. Vi er fremme ved færgeterminalen ca.kl. 15.45, til afgang kl. 17.00. Efter indkvartering er der god tid til at nyde udsigten fra det 470 meter udvendige fortovsdæk eller lade sig friste og inspireres i butikkerne på en strøgtur på det 145 meter promenadedæk. På nærmere aftalt tidspunkt mødes vi i buffetrestauranten for at nyde aftensmaden, inklusive drikkevarer ad libitum (øl, vand, vin, mælk, kaffe og the). Aftenen er derefter til egen fri disposition til at opleve musik, showunderholdning og casino.

Dag 6 (morgenmad)
Rejsens sidste dag. Morgenmaden spises ombord, samtidig med at vi kan nyde indsejlingen gennem den smukke skærgård. Ankomst til Stockholm kl. 09.30 og friske til at køre til ad E4 mod Danmark, med passende pauser undervejs. Via Helsingborg-Helsingør ankomst til Danmark ca. kl. 18.30.

 

INDEHOLDT I PRISEN

- bustransport i moderne langtursbus

- alle færgeudgifter

- forplejning som nævnt i programmet

- entre til besøgsmål nævnt i programmet

- delt dobbeltkahyt med bad og toilet 

- byrundtur i Åbo og Helsingfors

- dansktalende rejseleder på hele rejsen

 

PRIS   Kr. 5.540,00/pers.

Rejsetidspunkt   19.-24.05.19

Tillæg eneværelse   Kr. 700,00

Tillæg for kahyt med havudsigt   Kr. 200,00

Tilmelding  Hurtig tilmelding tilrådes 

– via www.SCAN-Rejseservice.dk eller tlf. 4929 9012

Valuta på rejsen: Svenske kroner, Euro 

Rejsenr.  190519