6 dg - Riga og Tallinn

Rejsen foregår i perioden den 28.08.-02.09.19

En spændende 6 dages rejse, hvor vi stifter bekendtskab med den lettiske hovedstad Riga, og ”danskernes borg” Tallinn i hovedstaden i Estland. Vi besøger også den kendte kurby Pärnu. Rejsen er med helpension sluttende med morgenmad på rejsens sidste dag. PÅ DENNE REJSE SPADSERER VI EN DEL, I ROLIGT TEMPO.

Dag 1 (morgenkaffe og rundstykke i bussen, frokost og aftensmad)
Kørsel fra Danmark gennem Sverige med passende pauser undervejs. Lidt sightseeing i Stockholm inden vi er fremme ved Silja Lines terminal. Afgang mod Riga kl. 17.00. Efter tildeling af kahytter får vi besked om, hvornår vi kan nyde den store buffet med alt hvad hjertet kan begære af kolde og varme specialiteter, inkl. drikkevarer (øl, vand, vin, te/kaffe). Alt dette mens vi stille og roligt sejler ud gennem den smukke svenske skærgård.  

Dag 2 (morgenmad, frokost og aftensmad)
Morgenmad ombord inden ankomst til Riga midt på formiddagen. Vi kører mod syd for at opleve en af Letlands stoltheder, Rundala slottet og parken. Slottet er tegnet af den berømte arkitekt Bartolomeo Rastrelli, også arkitekten bag Vinterpaladset, Katarina Palads og Isaak Katedralen i Skt. Petersborg. Fungerede oprindeligt som sommerresidens for fyrsten af Kurland. Rundala Slot stod færdigt i 1736 og er Baltikums svar på Versailles. Benyttes ved officielle statsbesøg og ceremonier og er et smukt og imponerende eksempel på barok brugskunst. Slottet blev åbnet for turister i 1981. På vej tilbage mod Riga køres gennem Bauska, byen blev grundlagt 1236 og er en af Letlands ældste byer. Her kan man stadig se 1800-tallets typiske træhuse. Vi kører gennem det store ferieparadis Jurmala. Her er gennem tiden opstået en hel bydel med mange fine hoteller og paladser. Med en speciel arkitektur af Jugendstil og mange træpalæer fra 1920’erne bærer området stadig stort præg af rigdom. Sidst på eftermiddagen er vi retur i Riga og tjekker ind på vort hotel for et par dage. Aftensmad på hotellet.

Dag 3 (morgenmad, frokost og aftensmad)
Riga ser vi både fra bussen og en hel del til fods i den gamle bydel. Vi skal bl.a. opleve Peterskirken, Riga Slottet, Svenske Porten og Domkirken. Vi oplever også det store marked i de gamle Zeppelin Haller, her handles ganske enkelt med alt, hvad der kan handles med. Der vil være tid til at opleve byen på egen hånd og frokosten spises på en lokal restaurant. På et aftalt tidspunkt mødes vi ved bussen og kører retur til vores centralt beliggende hotel. Aftensmad på hotellet.

4 (morgenmad, frokost, aftensmad)
Vi forlader Riga for denne gang og kører mod Tallinn. Der gøres ophold i Estlands berømte kurby Pärnu. Til trods for kun 45.000 indbyggere er den Estlands 4.største by og næst største havneby, beliggende lige ud til Østersøen. Pärnu er med sine imponerende sandstrande og verdens længste badebro, en meget kendt og besøgt kurby. Her bliver en lille sightseeing og byvandring, inden der spises frokost. Videre mod Tallinn, lidt sightseeing inden vi indkvarteres på vort hotel i byens centrum. Aftensmad på hotellet.

Dag 5 (morgenmad, frokost, aftensmad)
Dagen starter med en lille sightseeing fra bussen, inden vi skal på byvandring. Til fods oplever vi den gamle bydel med bl.a. Domkirken og fæstningen Tompeea, en af de ældste fæstninger i De Baltiske Lande. Vi spiser frokost i den gamle bydel, inden vi kører ud for at se bl.a. det store Sangstadion, Birgitte Klostret og Sejlsportsstadion. Vi ankommer til havnen ca. kl. 16.30. Kahytter tildeles og vi får besked om hvornår vi kan nyde den store buffet, inkl. drikkevarer. Skibet afgår kl. 18.00.

Dag 6 (morgenmad)
Rejsens sidste dag. Morgenmad spises ombord, ankomst til Stockholm kl. 10.15.   Undervejs på turen gennem Sverige holder vi en frokostpause (for egen regning). Via færgeoverfarten Helsingborg-Helsingør når vi Danmark ca. kl. 18.30

INDEHOLDT I PRISEN

- bustransport i moderne langtursbus

- alle færgeudgifter

- forplejning som nævnt i programmet

- entré til de steder vi besøger

- overnatning på hotel i delt dobbeltværelse med bad og toilet

- delt dobbeltkahyt med bad og toilet, over vandlinjen, ikke køjesenge

- dansktalende rejseleder på hele rejsen

 

PRIS   Kr.  5.715,00/pers.

Rejsetidspunkt    28.08.-02.09.19  

Tillæg eneværelse   Kr. 1.350,00

Tillæg kahyt med havudsigt  Kr. 450,00/pers.

Tilmelding   Hurtig tilmelding tilrådes

- via www.SCAN-Rejseservice.dk eller tlf. 4929 9012

Valuta på rejsen – Svenske Kroner (gennem Sverige) og Euro (på båden og i Riga)

Rejsenr. 280819