SE LIGE DETTE!

Når du bestiller din rejse her hos SCAN-Rejseservice, så er din mailadresse vigtig for os. Det samme gælder dit telefonnr.
Vi kan få brug for at kontakte dig vedrørende din rejse og vi har fravalgt at benytte den noget ustabile postgang.
I de tilfælde hvor brevforsendelse er et ønske, så påføres rejsen et håndteringsgebyr på Kr. 30,00/postforsendelse.

 

8 dg - Skt. Petersborg

Efter en køretur gennem det sydfinske landskab, via Valimaa grænsen, kommer vi til en af verdens smukkeste byer Skt. Petersborg. Byen med et hav af imponerende bygningsværker, som de forskellige fyrster, fyrstinder, kejserinder og zarer har inspireret omgangskredsen til at opføre. Skt. Petersborg har oplevet mange krige, revolutioner og oversvømmelser, men kan i dag stadig opleves som storslået på sin helt egen måde. Storslået historiefortælling på første parket.
Du skal have e-visum til Rusland. Det sørger vi for og tager hånd om det praktiske.

Dag 1 (morgenkaffe m/rundstykke i bussen, frokost og aftensmad)
Efter færgeoverfarten Helsingør-Helsingborg serveres kaffe og rundstykke i bussen. Turen går gennem Sverige med pauser og ophold for frokost undervejs. Vi kører gennem den smukke hovedstad Stockholm og ser glimt af nogle af byens mange seværdigheder bl.a. Stadshuset, Södermalm, Gamla Stan, Riksdagshuset og Kongeslottet. Fremme ved Silja Lines terminal ca. kl.15.30. Vi indkvarteres ombord og der er god tid til at opleve skibet og skærgården. Kl.19.30 skal vi nyde den store buffet med et bredt og varieret udvalg af kolde og varme specialiteter, drikkevarer ad libitum er inkluderet (øl, vand, vin, mælk, the og kaffe). Alt imens vi sejler ud gennem Europas smukkeste skærgård. Efter middagen er der mulighed for at opleve show og underholdning med internationale artister i skibets natklub.

Dag 2 (helpension)
Morgenmad ombord inden ankomst til Helsingfors. Frokostpause på den finske side af grænsen ved Vaalimaa. Efter grænse formaliteterne kommer vi gennem Karelens gamle hovedstad Viborg og ankommer til Skt. Petersborg først på aftenen. Indkvartering på 1.klasses hotel efter russisk standard. Aftensmad på hotellet.

Dag 3, 4 og 5 (helpension)
De næste tre dage byder vores program i Skt. Petersborg på mange oplevelser. Der køres en orienterende byrundtur. Vi ser den aldrig sovende hovedgade Nevsky Prospekt. Der bliver gjort ophold ved Kunstpladsen, i byens  centrum. Herfra kan du besøge en souvenirbutik -  måske finder du ikke noget du vil købe, men du får uden tvivl en farverig oplevelse, du vil huske. Rundt om Kunstpladsen ser du Etnografisk Museum, Kirov-balletten, Russisk Museum, Filharmonien. Vi besøger Isaak Katedralen, med sin overdådige udsmykning og en af verdens mægtigste kuppelbygninger. En af dagene besøger vi et af zar familiens mindre kendte sommer recidenser, Pavlovsk. En virkelig perle og et storslået mesterværk i rækken af parker og paladser. Vi aflægger et besøg på Frihedsmuseet. Her får man en fornemmelse af den hårde og uhyggelige periode gennem tyskernes 900 dages belejring af byen. Kejserinde Dagmars yndlingskatedral, Kaszankatedralen. I  Skt.Petersborgs ”baghave”, hvor turistgrupper normalt ikke kommer, kommer vi til en fungerende kirke, Nikolaj kirken. Vinterpaladset  med Eremitagesamlingerne og mere end 3 millioner udstillede genstande. Blodskirken, der kendes på sine fantastiske farvestrålende løgkupler og mosaiker.

I programmet er der indlagt to aftensarrangementer – En aften med russisk festmiddag og underholdning og en aften med folklore.
Derudover arrangeres, for de der har lyst, en aftentur i den berømte russiske ballet. Dette er for egen regning, pris ca. Kr. 600,00. Oplys allerede ved tilmeldingen, hvorvidt De ønsker nærmere information om billetter (forestillingens navn og nøjagtig pris kender vi ca. 3 uger før afrejse).

Dag 6 (helpension)
Dette er dagen hvor vi pakker bussen og forlader hotellet. På en sejltur på Neva og byens kanaler ser vi byen fra en ny og interessant vinkel. Sejlturen slutter ved Peter Paul fæstningen, øen hvor Skt.Petersborgs historie begyndte i 1703. Her besøges katedralen, zarernes sidste hvilested. Kejserinde Dagmar blev genbegravet her ved siden af sin mand i september 2006. Vi spiser frokost, Inden vi forlader Skt.Petersborg for denne gang. Efter grænseformaliteterne og vel inde i Finland kører vi til vores overnatningshotel i centrum af Kotka. Aftensmad på hotellet.

Dag 7 (morgenmad og aftensmad)
Morgenmad på hotellet. Vi skal nu ud i naturen og besøge Kejserinde Dagmar og zar Alexander d.3.’s yndlingssted, zarens fiskehytte. Vi kan nyde områdets smukke natur inden vi sætter kurs mod Helsingfors.
Sightseeing på vej gennem den centrale bydel mod Silja Line terminalen. Hvis tiden tillader det bliver der lidt tid på egen hånd. Med afgang kl.17.00 og en nats sejlads forude er der, som på udrejsen, god tid til at opleve skibet. Tag en strøgtur på skibets inspirerende Promenade eller nyd en kaffetår med havudsigt. Vi spiser buffet som på udrejsen. Aftenen i øvrigt til egen fri disposition.

Dag 8 (morgenmad)
Rejsens sidste dag. Morgenmad spises ombord. Efter ankomst til Stockholm kører vi mod Danmark ad E4.  Frokostpause undervejs (for egen regning). Via færgeoverfarten Helsingborg-Helsingør når vi frem til Danmark ca.kl.18.30.

Indeholdt i prisen
-    bustransport i moderne langtursbus
-    alle færgeudgifter
-    delt indvendig dobbeltkahyt (senge i gulvplan) med bad og toilet t/r
-    forplejning som nævnt i programmet
-    ophold i delt dobbeltværelse med bad og toilet på 1.klasses hotel efter russisk standard
-    div. udflugter samt entré til besøgssteder ifølge programmet
-    to aftensarrangementer
-    visum som vi klarer for Dem
-    dansktalende rejseleder på hele rejsen

PRIS   Kr. 9.970,00/pers.
Rejsetidspunkt   03.-10.05.20      Rejsenr. 030520 – sidste frist for tilmelding 08.marts 2020
         09.-16.08.20      Rejsenr. 090820 – sidste frist for tilmelding 14.juni 2020
Tillæg eneværelse   Kr. 1.800,00
Tillæg for kahyt med vindue mod havet   Kr. 250,00/pers.
Tilmelding   Hurtig tilmelding tilrådes – se ovenfor
via www.SCAN-Rejseservice.dk eller 4929 9012
Valuta på rejsen   Svenske kroner og Euro